Esther Leewis Leefstijl Coach

Ben jij toe aan een (meer) gezonde leefstijl? 

Ben jij kampioen bankhangen? Wil je meer gaan fietsen, maar kies je toch altijd weer de auto? En neem je regelmatig een greep uit de snoeptrommel? Maar bovenal: heb je hier last van? Dan kan een leefstijlcoach jou helpen blijvend meer gezonde gewoontes te ontwikkelen.  

Extra hulp gebruiken

Veel goede voornemens lijken zo eenvoudig. Gezonder gaan eten, meer bewegen en regelmatig rust nemen. Maar in de praktijk blijkt dat het best lastig is die voornemens vol te houden. En voor je het zelf beseft, zit je weer met een flinke reep chocola op de bank voor de tv. Na die ene film wil je de volgende ook helemaal afkijken. En daardoor beland je eigenlijk weer te laat in bed. En dat terwijl je je zo had voorgenomen vaker iets eerder te gaan slapen. Herkenbaar? Dan wordt het tijd voor extra hulp. 

Duurzaam je gedrag veranderen

Als leefstijlcoach help ik mensen zoals jij. Mensen die vermoeid zijn, zichzelf te zwaar vinden, stress ervaren en liever gezonder willen gaan leven, maar niet weten hoe en waar te beginnen. Voeding, beweging en gedrag zijn de belangrijke onderdelen van het stapsgewijs en duurzaam veranderen van je gedrag naar een betere en gezondere leefstijl. 

Andere gewoontes ontwikkelen

Stapsgewijs, want dat veranderen gaat niet van vandaag op morgen. Daar is tijd voor nodig. Bij de één iets meer dan bij de ander. Je moet anders leren denken, nieuwe paden in je hersenen ontwikkelen. Ander gedrag vaak herhalen. Pas dan ontwikkel je andere gewoontes. 

Persoonlijk stappenplan

Samen met jou breng ik in kaart wat voor jou de ideale situatie is op het gebied van voeding, bewegen en rust nemen. Maar vooral hoe je dat blijvend kunt bereiken. En hoe jij zelf de regie daarin houdt. Want ik lever geen kant-en-klaar recept; een nieuwe leefstijl aanleren, werkt alleen als jij zelf – en ik help je daarbij – die gezonde opties kiest waar je zelf ook plezier aan beleeft. En die stap voor stap eigen gaan maken. 

Weer beter in je vel

Centraal in de begeleiding staat het vergroten van je bewustwording, je inzicht, je kennis en je vaardigheden op weg naar een nieuwe, gezondere leefstijl. Daarbij help ik je om nieuw aangeleerd gedrag te behouden en terugval te voorkomen. Opdat je straks weer lekker in je vel zit. Opdat je straks weer energiek, enthousiast en tevreden in het leven staat.